Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning drie maanden op slot na vondst hennepkwekerij

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 13:38

Een woning in Roosteren gaat drie maanden op slot nadat er eerder dit jaar een hennepkwekerij werd gevonden.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft dit besloten.

Plantage
Op 25 april kwam de politie de hennepplantage op het spoor tijdens een controle. In de woning werden in totaal 444 hennepplanten aangetroffen. De gemeente Echt-Susteren heeft dit jaar al acht drugspanden gesloten.

Houtje touwtje
"Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar kan grote gevolgen hebben", zegt de burgervader. Vooral omdat de elektriciteit vaak met 'houtje touwtje' wordt aangelegd is volgens Hessels gevaarlijk. "Je zal er maar naast wonen en je eigen woning in vlammen zien opgaan door zoiets. Zo onschuldig is het dus niet. Ik wil mensen dan ook blijven vragen om bij vermoedens van kwekerijen of drugslabs dit te melden."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen