Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning in Blerick gesloten na vondst harddrugs

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 11:23

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft een woning gesloten naar aanleiding van de vondst van een handelshoeveelheid harddrugs. Het pand gaat op slot voor een periode van vijf maanden.

Het is het eerste pand dat gesloten is door het zogeheten Pandora-team.

Pandora
De woning in de PC Hooftstraat in Blerick werd afgelopen donderdag 2 juli gesloten door de Venlose burgemeester. Op deur is een sticker van Pandora geplakt. Onder de naam 'Pandora' werken de gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst, samen aan de leefbaarheid en de veiligheid van de wijk. Het project maakt deel uit van de wijkgerichte aanpak in de gemeente.

Tijdelijke sluitingen
De burgemeester heeft het pand kunnen sluiten op grond van de Opiumwet: die geeft burgemeesters de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. "Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in de wijken en buurten te verzekeren. Voor illegale drugshandel en -productie is geen plaats in de woonwijken", laat de burgemeester op de site van de gemeente weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen