Wonen Zuid belt kwetsbare oudere huurders in Coronatijd (08-04-2020)

Praatjes Wonen Zuid brengen verborgen leed aan het licht

Woningstichting Wonen Zuid belt de komende dagen alle oudere, alleenstaande huurders op.

van hoekwoning naar tinyhouse
Video: Els verruilt royale hoekwoning voor tiny house

Els van der Hilst is een van de nieuwe bewoners van de wooncommunity "Area M" in Roermond. Volgens Wonen Zuid is dit project een primeur voor Limburg.

Slopen flats Rolduckerveld (5 nov 2019)
Woningbezitters sloopflats Rolduckerveld maken zich zorgen

De ruim honderd eigenaren van appartementen in de geplande sloopflats aan de Hertogenlaan en Zonstraat in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld maken zich zorgen over de vergoeding die ze voor hun eigendom krijgen.

Slopen flats Rolduckerveld (5 nov 2019)
Kerkraadse wijk op de schop voor 110 miljoen euro

De Kerkraadse wijk Rolduckerveld gaat de komende jaren flink op de schop. De hoogbouwflats worden gesloopt en daar komen appartementen voor in de plaats.

Kantoor Wonen Zuid ontruimd na brandalarm

Het kantoor van woningcorporatie Wonen Zuid in Roermond is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een brandmelding.

Problemen met warm water voor bewoners opvang Horn

Meer dan twintig bewoners van een maatschappelijke woonvoorziening van Moveoo in Horn hebben al wekenlang nauwelijks de beschikking over warm water.

Wonen Zuid wil 40 woningen op plek van Campinafabriek

Woningcorporatie Wonen Zuid wil in Roermond veertig woningen bouwen op de plek van de voormalige Campinafabriek in de wijk ‘t Veld.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten