Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wonen Limburg wil huizen gaan opkopen en verhuren

Geplaatst opdinsdag 13 december 2016 - 6:25

Vooralsnog blijft de vraag naar sociale huurwoningen hoog. Om aan dat tijdelijk tekort te kunnen voldoen, zoekt woningcorporatie Wonen Limburg naar oplossingen.

Om de druk op de sociale huurmarkt te verminderen, wil Wonen Limburg moeilijk verkoopbare huizen gaan opkopen en die gaan verhuren.

Behoefte neemt toe
De corporatie, met ruim 28.000 woningen de grootste in Limburg, hield zich tot nog toe alleen bezig met de bouw van nieuwe huurwoningen. Omdat door de krimp de vraag naar sociale huurwoningen in de toekomst zal afnemen, wil Wonen Limburg echter geen grote aantallen woningen meer bouwen. Maar de behoefte aan sociale huurwoningen neemt door echtscheidingen, statushouders en zorgcliënten die zelfstandig gaan wonen nog steeds toe.

Zuid-Limburg
Daarom heeft Wonen Limburg nu het plan opgevat bestaande woningen tegen een marktconforme prijs op te kopen en die geschikt te maken voor de verhuur. In eerste instantie gaat het om enkele tientallen woningen in Zuid-Limburg. Daarbij gaat de voorkeur uit naar woningen die moeilijk verkoopbaar zijn en waarvan de eigenaren in de problemen dreigen te raken.

Oprukken
"Het probleem doet zich vooral voor in krimpgebieden in Zuid-Limburg", zeggen Wim Hazeu en Ger Peeters, bestuurders van Wonen Limburg. Volgens de prognoses zal die krimp naar het noorden oprukken. "Nu veel nieuwe sociale huurwoningen bouwen, is op de lange termijn niet rendabel. Het verbouwen van bestaande woningen misschien wel. Vanuit Den Haag zijn geen belemmeringen te verwachten. We moeten echter wel opletten dat we de plaatselijke woningmarkt niet verstoren."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen