Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonen Limburg wil huizen gaan opkopen en verhuren

Geplaatst opdinsdag 13 december 2016 - 6:25

Vooralsnog blijft de vraag naar sociale huurwoningen hoog. Om aan dat tijdelijk tekort te kunnen voldoen, zoekt woningcorporatie Wonen Limburg naar oplossingen.

Om de druk op de sociale huurmarkt te verminderen, wil Wonen Limburg moeilijk verkoopbare huizen gaan opkopen en die gaan verhuren.

Behoefte neemt toe
De corporatie, met ruim 28.000 woningen de grootste in Limburg, hield zich tot nog toe alleen bezig met de bouw van nieuwe huurwoningen. Omdat door de krimp de vraag naar sociale huurwoningen in de toekomst zal afnemen, wil Wonen Limburg echter geen grote aantallen woningen meer bouwen. Maar de behoefte aan sociale huurwoningen neemt door echtscheidingen, statushouders en zorgcliënten die zelfstandig gaan wonen nog steeds toe.

Zuid-Limburg
Daarom heeft Wonen Limburg nu het plan opgevat bestaande woningen tegen een marktconforme prijs op te kopen en die geschikt te maken voor de verhuur. In eerste instantie gaat het om enkele tientallen woningen in Zuid-Limburg. Daarbij gaat de voorkeur uit naar woningen die moeilijk verkoopbaar zijn en waarvan de eigenaren in de problemen dreigen te raken.

Oprukken
"Het probleem doet zich vooral voor in krimpgebieden in Zuid-Limburg", zeggen Wim Hazeu en Ger Peeters, bestuurders van Wonen Limburg. Volgens de prognoses zal die krimp naar het noorden oprukken. "Nu veel nieuwe sociale huurwoningen bouwen, is op de lange termijn niet rendabel. Het verbouwen van bestaande woningen misschien wel. Vanuit Den Haag zijn geen belemmeringen te verwachten. We moeten echter wel opletten dat we de plaatselijke woningmarkt niet verstoren."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen