Overslaan en naar de inhoud gaan

'Wonen Limburg moet schimmel-ellende oplossen'

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 21:34

De gemeente Venray wil dat Wonen Limburg haar belofte nakomt om de problemen in huizen in de Venrayse wijk Brukske aan te pakken.

Wethouder Martijn van der Putten zei dat dinsdagavond toen hij het rapport 'Brukske, Schimmelwijk' in ontvangst nam. Ruim tweehonderd huizen kampen met vocht- en schimmelproblemen.

Duurt lang
Bewoners hebben een actiegroep opgericht en zitten inmiddels aan tafel met de woningstichting. Toch hebben ze het gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Volgens Mariska van Stelten van actiegroep 'Voor Een Gezonde Wijk' duurt het veel te lang voordat er een oplossing komt. Samen met de SP is er een onderzoek gestart. Het rapport werd dinsdag aan de gemeenteraad en het college overhandigd.

Vocht en schimmel
Vorige maand is het 'schimmelrapport' aan Wonen Limburg overhandigd. Van de 446 woningen die de actiegroep heeft gecontroleerd, heeft bijna de helft last van vocht en schimmel in huis. Volgens Bert Vermeulen, bewoner en SP-lid, zijn er mensen in de wijk die daardoor gezondheidsproblemen hebben.

Arbeiders
Sommige bewoners vragen zich af of de huizen nog te redden zijn, ook al zou het tot een grote renovatie komen. De Venrayse wijk Brukske werd eind jaren zestig uit de grond gestampt. Door de komst van het Amerikaanse bedrijf Rank Xerox moesten er snel woningen komen voor arbeiders.

Drassige ondergrond
Om huisvesting mogelijk te maken werd het moerassige gebied 'brukske' gedempt. Volgens bewoners van het eerste uur, zoals Bert Vermeulen, zijn er al veertig jaar vochtproblemen in de huizen en heeft dat te maken met de drassige ondergrond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen