Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonen Limburg krijgt miljoenenlening voor woningtekort

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 7:47

Wonen Limburg, de grootste woningcorporatie in Limburg, kan eindelijk het woningtekort in de middenklasse aanpakken.

Rabobank en BNG Bank gaan een lening van 170 miljoen euro verstrekken waardoor Wonen Limburg het aantal uitstaande leningen terug kan brengen en meer kan investeren in sociale huurwoningen.

Vraag en aanbod
De afgelopen jaren is de vraag naar huurwoningen in het middensegment in Limburg flink gestegen, maar het aanbod niet. Het gaat hierbij om woningen die net iets duurder zijn dan sociale huurwoningen, boven de grens van 710 euro en oplopend tot circa 1000 euro per maand. Door de
miljoenenlening kunnen meer huizen in de middenklasse gebouwd worden, ontstaat er betere doorstroom in huizen en hoopt Wonen Limburg op een betere woon- en leefomgeving.

Starters
Daarnaast moet de lening ook de mogelijkheid bieden om starters eerder van een woning te voorzien. Ook kunnen er nieuwe investeringen gedaan worden, zoals aankoop van woningen, nieuwbouw en duurzaamheid.

De organisatie moet de lening binnen vijftien jaar afbetalen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen