Samen Wonen Project

Nieuw project: de buren helpen in ruil voor woning

Woningcorporatie Wonen Limburg bouwt in Venray aan een Samen Wonen-project.

sociale woningbouw, woningcorporatie, huurwoning, (stock)
Corporaties ruilen woningbezit in Midden-Limburg

Een groot aantal woningen in Echt-Susteren, Roerdalen en Maasgouw wisselt van eigenaar. Het gaat om een grote ruil van zo'n 25 wooncomplexen tussen twee woningcorporaties: Wonen Limburg en Nester.

Tim Weijers (15 sep 2020)
Wethouder tevreden met 800 miljoen extra voor gemeenten

Wethouder Tim Weijers van Kerkrade noemt het heel positief dat het kabinet 800 miljoen extra uittrekt voor de gemeenten.

Houten Huizen Weert
Houten huizen voor de sociale verhuur ongekend populair

Woningcorporatie Wonen Limburg bouwt zestien houten huizen in Weert. De houten huizen zijn duurzaam en energiezuinig. Een kleine 200 mensen toonden al interesse voor één van de zestien woningen.

venray - google streetview
Extra sociale huurappartementen in centrum Venray

In het centrum van Venray wordt in plaats van extra winkelruimte een appartementencomplex met vijftien sociale huurwoningen gerealiseerd.

sleutelsistock
Corporatiebaas: 'Woningen verwarde mensen verspreiden'

Directeur Wim Hazeu van woningcorporatie Wonen Limburg vindt dat personen met verward gedrag veel beter verspreid moeten worden over verschillende wijken.

Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

De groep tieners die twee Heerlense transgenders heeft gepest en bedreigd, ligt al jaren onder de loep van politie, woningstichting Wonen Limburg en de gemeente Heerlen. Hun gezamenlijke aanpak lijkt aan te slaan, vertellen betrokkenen.

Wonen Limburg krijgt miljoenenlening voor woningtekort

Wonen Limburg, de grootste woningcorporatie in Limburg, kan eindelijk het woningtekort in de middenklasse aanpakken.

'Wonen Limburg moet schimmel-ellende oplossen'

De gemeente Venray wil dat Wonen Limburg haar belofte nakomt om de problemen in huizen in de Venrayse wijk Brukske aan te pakken.

Bewoners koolmonoxide-flats Stein vijf weken uit huis

Het lek van de vrijkomende koolmonoxide in aanleunwoningen in Stein is boven water. Maar bewoners van de vijf ontruimde woningen kunnen de komende vijf tot zes weken nog niet terug in hun woning.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten