Overslaan en naar de inhoud gaan

Wondjes en klitten: 'Trimsalons zijn essentieel'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 15:29

Net als de gewone kappers, zijn ook de hondenkappers gesloten. En volgens trimsalonhouders is dat een groot probleem.

Sommige honden kunnen niks meer zien omdat de haren over de ogen zijn gegroeid. Vachten te dik zijn en nagels zijn te lang. Trimsalons zijn voor honden eigenlijk net zo essentieel als de fysiotherapeut voor mensen, zo willen de hondentrimmers maar zeggen.

Klit
"Ons werk bestaat er niet alleen maar uit om een hond mooi te maken", vertelt hondentrimster Krista Dautzenberg-Hendriks: "Wij verzorgen de beestjes ook echt. Omdat wij soms wel twee uur met een hond bezig zijn, zien wij ook andere kwalen, kleine wondjes bijvoorbeeld", aldus Krista. "En we zorgen er ook voor dat de haren niet gaan klitten, want dat kan vervelende gevolgen hebben".

Video: L1

Ingegroeide nagels
Via Whatsapp krijgt Krista foto's doorgestuurd van de huisdieren van klanten. "Daar zitten schrijnende gevallen tussen", vertelt ze. "Bij sommige honden is de vacht zo dik dat de huid moeite heeft met ademen." Het gevolg daarvan is volgens Dautzenberg dat er wondjes op de huid ontstaan. "Wij hebben hier honden die één keer per maand de nagels geknipt moeten hebben", aldus de hondentrimster. "Als dat niet gebeurd groeien ze in en krijgen de honden pijn bij het lopen".

Ondanks de vele verzoeken die ze van klanten krijgt, laat Krista de hondjes niet langskomen. "Ik kan dat gewoon niet doen, want er hangt gelijk een boete boven je hoofd van ongeveer 4.000 euro".

Coronaproof
Volgens de hondentrimster kan de salon geheel coronaproof open. "Baasjes leveren de honden af bij het hek en daar neem ik ze vervolgens over", vertelt Krista. "Er is helemaal geen direct contact met de klant". Daarnaast is ze van mening dat haar werk niet voor extra reisbewegingen zorgt: "Mensen gaan sowieso dagelijks wandelen met hun hond, als die wandeling langs trimsalon gaat kunnen ze hun hond hier gewoon afgeven", aldus de hondentrimster.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen