Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonderkind Enzo Kok speelt thuiswedstrijd op Orlando

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 15:25

Enkele maanden geleden won de 16-jarige Enzo Kok het Prinses Christina Concours. Nu staat hij op het internationaal klassiek kamermuziek festival Orlando in zijn eigen Kerkrade.

De jonge violist staat dit keer niet alleen voor het publiek. Hij krijgt van verschillende grote musici les voor publiek.

Extra spannend
En dat maakt het extra spannend volgens Kok. "Ik heb thuis al vaker kamerconcerten gegeven, maar nu speel ik voor zulke grote namen. En ze gaan mij ook nog eens tips geven waar iedereen bij is. Dat maakt het wel erg spannend." Ondanks dat hij bescheiden blijft, is het een mooie kans voor Kok: "In Amsterdam op het conservatorium is het een bekend festival en is het cool dat mee mag doen."

38ste editie
Het is de 38ste editie van het klassieke kamermuziek festival. In totaal 30 musici, afkomstig uit elf verschillende landen geven tien dagen lang optredens en masterclasses. De festivallocaties zijn verspreid door heel Limburg.

Iedereen
Voor wie denkt dat het festival enkel voor muzikale wonderkinderen is, heeft het mis. "Orlando is voor iedereen. Ook amateurs kunnen concerten beluisteren en bekijken, maar ook les krijgen. Het is eigenlijk tien dagen lang het feest van de klassieke muziek", aldus Jurjen Toepoel, zakelijk leider van het festival. De echte parel op het festival is sopraan Anna Lucia Richter. "Zij is nieuw voor Orlando en is een echte wereldster."

Het festival begint op 8 augustus en duurt tot 18 augustus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen