Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonderkind Enzo Kok speelt thuiswedstrijd op Orlando

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 15:25

Enkele maanden geleden won de 16-jarige Enzo Kok het Prinses Christina Concours. Nu staat hij op het internationaal klassiek kamermuziek festival Orlando in zijn eigen Kerkrade.

De jonge violist staat dit keer niet alleen voor het publiek. Hij krijgt van verschillende grote musici les voor publiek.

Extra spannend
En dat maakt het extra spannend volgens Kok. "Ik heb thuis al vaker kamerconcerten gegeven, maar nu speel ik voor zulke grote namen. En ze gaan mij ook nog eens tips geven waar iedereen bij is. Dat maakt het wel erg spannend." Ondanks dat hij bescheiden blijft, is het een mooie kans voor Kok: "In Amsterdam op het conservatorium is het een bekend festival en is het cool dat mee mag doen."

38ste editie
Het is de 38ste editie van het klassieke kamermuziek festival. In totaal 30 musici, afkomstig uit elf verschillende landen geven tien dagen lang optredens en masterclasses. De festivallocaties zijn verspreid door heel Limburg.

Iedereen
Voor wie denkt dat het festival enkel voor muzikale wonderkinderen is, heeft het mis. "Orlando is voor iedereen. Ook amateurs kunnen concerten beluisteren en bekijken, maar ook les krijgen. Het is eigenlijk tien dagen lang het feest van de klassieke muziek", aldus Jurjen Toepoel, zakelijk leider van het festival. De echte parel op het festival is sopraan Anna Lucia Richter. "Zij is nieuw voor Orlando en is een echte wereldster."

Het festival begint op 8 augustus en duurt tot 18 augustus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen