Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Wonder dat bewoner Heerlense explosie overleefde'

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 9:22

De politie noemt het een wonder dat een Heerlenaar niet is omgekomen bij een explosie in zijn woning. Er ontstond dinsdagavond een gasexplosie, waarop een brand volgde.

De man ligt met ernstige brandwonden in een gespecialiseerd ziekenhuis in Aken. Dat zegt een politiewoordvoerder in de L1 Ochtendshow.

Luide knal
In het appartement aan de Bradleystraat in de Heerlense wijk Heerlerbaan brak dinsdagavond iets na 22:30 uur brand uit na een gasexplosie. De klap was in de nabije omgeving te horen.

Lees ook: Gasexplosie en uitslaande woningbrand: één gewonde

Muren ontzet
Het getroffen pand is volledig uitgebrand. Ook zijn muren ontzet door de knal. Bij aangrenzende woningen bleef de schade beperkt, maar deze zijn wel tijdelijk onbewoonbaar. De stichting Weller Wonen hoopt woensdag duidelijk te maken wat er gaat gebeuren met de getroffen woningen.

De politie onderzoekt de oorzaak van de gasexplosie nog. "Als het medisch verantwoord is, wordt de bewoner van het pand ook nog gevraagd wat er is gebeurd", aldus de politiewoordvoerder.

L1mburg Centraal
Meer over de explosie in Heerlen in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen