Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf voor het eerst in Meerssen gesignaleerd

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 11:40

Voor het eerst is er een wolf gesignaleerd in de regio rondom Meerssen.

Hugh Jansman, dierecoloog en onderzoeker aan Wageningen University, noemt dit uniek.

Wolvenkeutel
Eind maart werden in de regio rondom Meerssen uitwerpselen gevonden. Uit analyse is gebleken dat ze van een wolf waren. Door de slechte kwaliteit was het onmogelijk te achterhalen van welk specifiek dier ze waren.

Over de grens
Volgens Jansman is er recent ook wolvenactiviteit gesignaleerd over de grens: in de Eifel in Duitsland en de Hoge Venen in België.

Wolven in Limburg
Nieuwswebsite Meer Vandaag meldt dat twee keer eerder een wolf in Limburg werd gezien. Dit gebeurde rond de jaarwisseling van 2017 naar 2018 in Weert en in 2018 in de buurt van Lottum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen