Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf doodde waarschijnlijk schapen in Afferden

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 18:40

Een schaapskudde in Afferden is afgelopen weekend vermoedelijk ten prooi gevallen aan een wolf.

Dat meldt de lokale omroep Maasduinen Centraal zondag.

Hongerig dier
Het incident gebeurde op het terrein bij landgoed Bleijenbeek. Verschillende dieren raakten gewond of overleefden de aanval niet. Ook werden enkele schapen gedeeltelijk opgegeten.

Flink toegetakeld
Volgens Maasduinen Centraal denken deskundigen op basis van een gevonden pootafdruk dat een wolf de boosdoener was. De toestand van de aangevallen schapen lijken dat vermoeden te bevestigen.

Faunaschade door wolf
Bureau BIJ12 houdt voor de verschillende provincies in Nederland bij welke schade daadwerkelijk door wolven is veroorzaakt. Eigenaren van vee dat is aangevallen, dienen dat zo snel mogelijk te melden en foto's van aangevallen dieren mee te sturen. In sommige gevallen worden kadavers onderzocht op dna-sporen die kunnen aantonen of er daadwerkelijk een wolf achter de aanval zat. De eigenaren kunnen de schade dan vergoed krijgen.

In de meeste gevallen duurt het enige tijd voordat met zekerheid kan worden vastgesteld dat de schade inderdaad veroorzaakt is door een wolf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen