Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf doodde waarschijnlijk schapen in Afferden

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 18:40

Een schaapskudde in Afferden is afgelopen weekend vermoedelijk ten prooi gevallen aan een wolf.

Dat meldt de lokale omroep Maasduinen Centraal zondag.

Hongerig dier
Het incident gebeurde op het terrein bij landgoed Bleijenbeek. Verschillende dieren raakten gewond of overleefden de aanval niet. Ook werden enkele schapen gedeeltelijk opgegeten.

Flink toegetakeld
Volgens Maasduinen Centraal denken deskundigen op basis van een gevonden pootafdruk dat een wolf de boosdoener was. De toestand van de aangevallen schapen lijken dat vermoeden te bevestigen.

Faunaschade door wolf
Bureau BIJ12 houdt voor de verschillende provincies in Nederland bij welke schade daadwerkelijk door wolven is veroorzaakt. Eigenaren van vee dat is aangevallen, dienen dat zo snel mogelijk te melden en foto's van aangevallen dieren mee te sturen. In sommige gevallen worden kadavers onderzocht op dna-sporen die kunnen aantonen of er daadwerkelijk een wolf achter de aanval zat. De eigenaren kunnen de schade dan vergoed krijgen.

In de meeste gevallen duurt het enige tijd voordat met zekerheid kan worden vastgesteld dat de schade inderdaad veroorzaakt is door een wolf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen