Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf blijkt grote boosdoener bij doodgebeten schapen

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 16:20

Op de doodgebeten schapen die afgelopen weken zijn gevonden in Lottum, Venlo en Heythuysen zit wolven-DNA.

Dat heeft de provincie Limburg aan de schapenhouders laten weten.

Vergoeding
Omdat de dieren door een wolf zijn doodgebeten, krijgen de veehouders hun gedode schapen door de provincie vergoed. Waren de dieren doodgebeten door bijvoorbeeld een hond, dan was er van een vergoeding geen sprake geweest. Omdat al meteen werd gedacht aan een wolf, zijn er op verzoek van de LLTB DNA-monsters genomen uit de bijtwonden om vast te stellen of een wolf inderdaad de boosdoener was.

Lees ook: Schaap doodgebeten door roofdier, mogelijk wolf

Volgens het onderzoek gaat het naar alle waarschijnlijkheid om dezelfde wolf die anderhalve week geleden in het Belgisch-Limburgse Opoeteren werd doodgereden.

Beleidsplan
De provincie Limburg is samen met de andere provincies inmiddels bezig met een beleidsplan, als reactie op de recente komst van wolven naar Nederland. Dat plan moet in de loop van dit jaar klaar zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen