Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf blijkt grote boosdoener bij doodgebeten schapen

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 16:20

Op de doodgebeten schapen die afgelopen weken zijn gevonden in Lottum, Venlo en Heythuysen zit wolven-DNA.

Dat heeft de provincie Limburg aan de schapenhouders laten weten.

Vergoeding
Omdat de dieren door een wolf zijn doodgebeten, krijgen de veehouders hun gedode schapen door de provincie vergoed. Waren de dieren doodgebeten door bijvoorbeeld een hond, dan was er van een vergoeding geen sprake geweest. Omdat al meteen werd gedacht aan een wolf, zijn er op verzoek van de LLTB DNA-monsters genomen uit de bijtwonden om vast te stellen of een wolf inderdaad de boosdoener was.

Lees ook: Schaap doodgebeten door roofdier, mogelijk wolf

Volgens het onderzoek gaat het naar alle waarschijnlijkheid om dezelfde wolf die anderhalve week geleden in het Belgisch-Limburgse Opoeteren werd doodgereden.

Beleidsplan
De provincie Limburg is samen met de andere provincies inmiddels bezig met een beleidsplan, als reactie op de recente komst van wolven naar Nederland. Dat plan moet in de loop van dit jaar klaar zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen