Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf blijkt grote boosdoener bij doodgebeten schapen

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 16:20

Op de doodgebeten schapen die afgelopen weken zijn gevonden in Lottum, Venlo en Heythuysen zit wolven-DNA.

Dat heeft de provincie Limburg aan de schapenhouders laten weten.

Vergoeding
Omdat de dieren door een wolf zijn doodgebeten, krijgen de veehouders hun gedode schapen door de provincie vergoed. Waren de dieren doodgebeten door bijvoorbeeld een hond, dan was er van een vergoeding geen sprake geweest. Omdat al meteen werd gedacht aan een wolf, zijn er op verzoek van de LLTB DNA-monsters genomen uit de bijtwonden om vast te stellen of een wolf inderdaad de boosdoener was.

Lees ook: Schaap doodgebeten door roofdier, mogelijk wolf

Volgens het onderzoek gaat het naar alle waarschijnlijkheid om dezelfde wolf die anderhalve week geleden in het Belgisch-Limburgse Opoeteren werd doodgereden.

Beleidsplan
De provincie Limburg is samen met de andere provincies inmiddels bezig met een beleidsplan, als reactie op de recente komst van wolven naar Nederland. Dat plan moet in de loop van dit jaar klaar zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen