Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolf blijkt grote boosdoener bij doodgebeten schapen

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 16:20

Op de doodgebeten schapen die afgelopen weken zijn gevonden in Lottum, Venlo en Heythuysen zit wolven-DNA.

Dat heeft de provincie Limburg aan de schapenhouders laten weten.

Vergoeding
Omdat de dieren door een wolf zijn doodgebeten, krijgen de veehouders hun gedode schapen door de provincie vergoed. Waren de dieren doodgebeten door bijvoorbeeld een hond, dan was er van een vergoeding geen sprake geweest. Omdat al meteen werd gedacht aan een wolf, zijn er op verzoek van de LLTB DNA-monsters genomen uit de bijtwonden om vast te stellen of een wolf inderdaad de boosdoener was.

Lees ook: Schaap doodgebeten door roofdier, mogelijk wolf

Volgens het onderzoek gaat het naar alle waarschijnlijkheid om dezelfde wolf die anderhalve week geleden in het Belgisch-Limburgse Opoeteren werd doodgereden.

Beleidsplan
De provincie Limburg is samen met de andere provincies inmiddels bezig met een beleidsplan, als reactie op de recente komst van wolven naar Nederland. Dat plan moet in de loop van dit jaar klaar zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen