Overslaan en naar de inhoud gaan

Woestijnbuizerd gevonden in tuin: zoektocht naar eigenaar

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 12:41

In de tuin van een woning in Brunssum is zaterdag een woestijnbuizerd gevonden. Het dier wordt opgevangen door een valkenier terwijl er gezocht wordt naar de eigenaar.

Het dier zou al enkele dagen rondgehangen hebben in de omgeving. Mogelijk is hij in die periode ook tegen een ruit gevlogen.

Opgevangen
Twee vrijwilligers van de stichting Hart Limburg Zuid, dat zich bezighoudt met het opsporen, invangen en herenigen van huisdieren met hun eigenaar, wisten het dier zaterdag te vangen en naar de opvang te brengen. Een valkenier heeft 's avonds de buizerd gevoerd.

De woestijnbuizerd is geringd maar registratie van het nummer is volgens de stichting niet verplicht. Daardoor is het lastig om de eigenaar te vinden. Het dier is in ieder geval niet ontsnapt uit Mondo Verde of Wildpark Gangelt. Volgens een valkenier moet het dier wel uit de omgeving komen.

Oproep
De stichting heeft een oproep op Facebook geplaatst in de zoektocht naar de eigenaar van de woestijnbuizerd. Het dier wordt ondertussen door een valkenier opgevangen. Die geeft hem de verzorging die hij nodig heeft.

De eigenaar kan contact opnemen met de stichting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen