Overslaan en naar de inhoud gaan

Woekerende exotische waterplant grote zorg voor Waterschap

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 12:53

In Limburg hebben de Niers bij Gennep en de Helenavaart bij Griendtsveen erg veel last van de grote waternavel. Dat is een exotische plant die het water overwoekert, waardoor de onderwater-ecologie schade lijdt.

Dat zegt Har Frenken van Waterschap Limburg.

Extra werk
Steeds meer uitheemse planten veroveren de Nederlandse natuur. Ze veroorzaken veel overlast én extra werk voor de waterschappen. Want vooral waterplanten die oorspronkelijk niet hier voorkwamen, hebben zich de laatste jaren sterk verspreid.

Moeilijk
De waternavel wordt op grote schaal bestreden. "Bij het wegmaaien van de plant worden deeltjes verspreid en die gaan dan weer groeien, waardoor het moeilijk is om de waterplant helemaal weg te krijgen," vertelt Frenken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote waternavel woekert op Niers
Botulismebacterie mogelijk in Beringe gevonden
Is de otter na 50 jaar terug in Limburg?
Niersbrug Gennep heet voortaan Highlanderbridge
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen