Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 7:36

Een woede-uitbarsting van burgemeester Peter de Koning zou de druppel zijn geweest voor zijn gedwongen vertrek uit Gennep.

De burgemeester zou voor een angstcultuur hebben gezorgd op het stadhuis meldt de Gelderlander op basis van een bron die 'vertrouwelijk was bijgepraat over de kwestie'.

Besloten vergadering
Raadsleden werden in september tijdens een besloten vergadering bijgepraat over de achtergronden rond het vertrek van de burgemeester. Hoewel was afgesproken dat de informatie uit de vergadering vertrouwelijk zou blijven, zijn de redenen voor het vertrek van De Koning toch naar buiten gelekt.

Angstcultuur
Drie wethouders zegden in juni het vertrouwen in Peter de Koning op, niet lang na een woede-uitbarsting van hem. Het bleek de druppel. De 65-jarige burgemeester wordt namelijk verweten zeer bemoeizuchtig te zijn, hij gaf wethouders weinig ruimte, was een controlfreak en zette raadsleden in persoonlijke gesprekken onder druk. "Veel ambtenaren waren bang voor hem. Ze trokken de deur van hun kamer dicht als hij voorbijliep."

Lees ook: Wethouders Gennep: 'Burgemeester schond afspraak'

Aangifte
De gemeente Gennep gaat aangifte doen van het lekken van vertrouwelijke informatie uit de besloten raadsvergadering, meldt de Gelderlander. Dat zal waarschijnlijk nog deze week gedaan worden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen