Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 7:36

Een woede-uitbarsting van burgemeester Peter de Koning zou de druppel zijn geweest voor zijn gedwongen vertrek uit Gennep.

De burgemeester zou voor een angstcultuur hebben gezorgd op het stadhuis meldt de Gelderlander op basis van een bron die 'vertrouwelijk was bijgepraat over de kwestie'.

Besloten vergadering
Raadsleden werden in september tijdens een besloten vergadering bijgepraat over de achtergronden rond het vertrek van de burgemeester. Hoewel was afgesproken dat de informatie uit de vergadering vertrouwelijk zou blijven, zijn de redenen voor het vertrek van De Koning toch naar buiten gelekt.

Angstcultuur
Drie wethouders zegden in juni het vertrouwen in Peter de Koning op, niet lang na een woede-uitbarsting van hem. Het bleek de druppel. De 65-jarige burgemeester wordt namelijk verweten zeer bemoeizuchtig te zijn, hij gaf wethouders weinig ruimte, was een controlfreak en zette raadsleden in persoonlijke gesprekken onder druk. "Veel ambtenaren waren bang voor hem. Ze trokken de deur van hun kamer dicht als hij voorbijliep."

Lees ook: Wethouders Gennep: 'Burgemeester schond afspraak'

Aangifte
De gemeente Gennep gaat aangifte doen van het lekken van vertrouwelijke informatie uit de besloten raadsvergadering, meldt de Gelderlander. Dat zal waarschijnlijk nog deze week gedaan worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen