Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede over schokkende foto van bebloede Angela Merkel

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 15:15

Er wordt woedend gereageerd op de tweet van Geert Wilders met een foto van bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen. Ook minister Lodewijk Asscher en D66-leider Alexander Pechtold uiten kritiek.

Volgens Asscher moeten de gedachten uitgaan naar de slachtoffers van de aanslag in Berlijn en "niet naar mensen die proberen te provoceren, zoals de heer Wilders doet".

Asieltsunami
Wilders plaatste de foto dinsdag na de aanslag met een vrachtwagen maandag op een kerstmarkt in Berlijn. "Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten", twitterde de PVV-leider ook.

Politiek gewin
Volgens Asscher "vraag deze tijd erom om er alles aan te doen om te zorgen dat we Nederland veilig houden. Deze tijd vraagt er natuurlijk niet om te proberen politiek te profiteren van zo'n afschuwelijke misdaad."

Woedend
Pechtold spreekt van een "ranzige poging politiek gewin te halen over de rug van slachtoffers van een laffe terreurdaad". Ook op Twitter zijn er veel woedende reacties waarbij de woorden 'walgelijk' en 'schokkend' met grote regelmaat vallen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rutte noemt tweet Wilders 'smakeloos' en 'onfatsoenlijk'
Wilders: 'Ik was niet het doelwit'
Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen