Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede over schokkende foto van bebloede Angela Merkel

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 15:15

Er wordt woedend gereageerd op de tweet van Geert Wilders met een foto van bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen. Ook minister Lodewijk Asscher en D66-leider Alexander Pechtold uiten kritiek.

Volgens Asscher moeten de gedachten uitgaan naar de slachtoffers van de aanslag in Berlijn en "niet naar mensen die proberen te provoceren, zoals de heer Wilders doet".

Asieltsunami
Wilders plaatste de foto dinsdag na de aanslag met een vrachtwagen maandag op een kerstmarkt in Berlijn. "Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten", twitterde de PVV-leider ook.

Politiek gewin
Volgens Asscher "vraag deze tijd erom om er alles aan te doen om te zorgen dat we Nederland veilig houden. Deze tijd vraagt er natuurlijk niet om te proberen politiek te profiteren van zo'n afschuwelijke misdaad."

Woedend
Pechtold spreekt van een "ranzige poging politiek gewin te halen over de rug van slachtoffers van een laffe terreurdaad". Ook op Twitter zijn er veel woedende reacties waarbij de woorden 'walgelijk' en 'schokkend' met grote regelmaat vallen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rutte noemt tweet Wilders 'smakeloos' en 'onfatsoenlijk'
Wilders: 'Ik was niet het doelwit'
Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen