Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Woede over niet nomineren Dumoulin en Verstappen

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 10:32

Max Verstappen zette de Formule 1 weer op de kaart en Tom Dumoulin bracht Nederland in vervoering tijdens de Vuelta. Sportman van het jaar worden ze allebei niet.

Ook de dartende alleswinnaar Michael van Gerwen en de jongste wereldkampioen veldrijden ooit, Mathieu van der Poel, bleven zondag zonder nominatie achter.

Dumoulin en Verstappen
Max Verstappen debuteerde dit jaar in de Formule 1 en maakte daar grote indruk. Hij reed meerdere malen in de punten, vergaarde wereldfaam met zijn inhaalacties en werd zelfs twee keer vierde. Tom Dumoulin imponeerde vooral in de Vuelta waar hij pas op de op één na laatste dag uit de rode leiderstrui werd gereden.

Boze reacties
Op Twitter vallen de boze liefhebbers dan ook over elkaar heen. "Wat een farce die nominaties voor de sportman van het jaar! Waar is Max Verstappen?", vraagt iemand zich af. Een ander is 'onthutst' "Tom Dumoulin NIET genomineerd voor sportman van het jaar?" Een enkeling vermoedt zelfs een complot. "NOS Sport wat een farce die nominaties bij sportman van het jaar... Mag niemand uit Limburg meedoen?"

Wel genomineerd voor de titel Sportman van het jaar zijn shorttracker Sjinkie Knegt, fietscrosser Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbeldam. Een rijtje waar overigens niet iedereen op tegen is. Erben Wennemars bijvoorbeeld kon zich wel vinden in de keuzes voor de sportverkiezing.

Het moet gezegd hij behoort duidelijk tot de minderheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Max Verstappen gekozen tot Sportman van het Jaar
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen
Liefhebbers kunnen hart ophalen op weergaloze sportzondag
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen