Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede om schorsing voor Kerkraadse rechtsback

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 17:35

RKC Waalwijk is absoluut niet te spreken over de schorsing voor Juriën Gaari (25). De rechtsback werd tijdens de wedstrijd tegen AZ van het veld gestuurd en moet drie wedstrijden 'brommen'.

De promovendus uit Waalwijk laat weten dat de schorsing 'met tegenzin' is geaccepteerd. Overigens is één van de drie wedstrijden voorwaardelijk opgelegd, waardoor Gaari twee Eredivisie-wedstrijden mist.

Zaalvoetbal
Algemeen directeur Frank van Mosselveld beschrijft het gevoel dat in Waalwijk heerst. "Als dit de tendens wordt, dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren. Voetbal is en blijft een contactsport, waar stevige duels worden uitgevochten", zegt de voormalig verdediger op de website van de club. "In de Premier League zou je voor zo'n tackle op de bal een staande ovatie krijgen."

Basisspeler en international
RKC Waalwijk gaat niet in beroep tegen de schorsing, omdat de club vreest dat het Gaari dan mogelijk langer kwijt is. De mandekker uit Kerkrade is normaliter basisspeler bij de Brabantse promovendus. Hij debuteerde namens diezelfde club in augustus 2018 in het profvoetbal, nadat hij jarenlang in de top van het amateurvoetbal had gespeeld. Inmiddels heeft hij 47 wedstrijden namens RKC in de benen en is hij een gewaardeerde kracht bij de nationale ploeg van Curacao.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen