Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede om schorsing voor Kerkraadse rechtsback

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 17:35

RKC Waalwijk is absoluut niet te spreken over de schorsing voor Juriën Gaari (25). De rechtsback werd tijdens de wedstrijd tegen AZ van het veld gestuurd en moet drie wedstrijden 'brommen'.

De promovendus uit Waalwijk laat weten dat de schorsing 'met tegenzin' is geaccepteerd. Overigens is één van de drie wedstrijden voorwaardelijk opgelegd, waardoor Gaari twee Eredivisie-wedstrijden mist.

Zaalvoetbal
Algemeen directeur Frank van Mosselveld beschrijft het gevoel dat in Waalwijk heerst. "Als dit de tendens wordt, dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren. Voetbal is en blijft een contactsport, waar stevige duels worden uitgevochten", zegt de voormalig verdediger op de website van de club. "In de Premier League zou je voor zo'n tackle op de bal een staande ovatie krijgen."

Basisspeler en international
RKC Waalwijk gaat niet in beroep tegen de schorsing, omdat de club vreest dat het Gaari dan mogelijk langer kwijt is. De mandekker uit Kerkrade is normaliter basisspeler bij de Brabantse promovendus. Hij debuteerde namens diezelfde club in augustus 2018 in het profvoetbal, nadat hij jarenlang in de top van het amateurvoetbal had gespeeld. Inmiddels heeft hij 47 wedstrijden namens RKC in de benen en is hij een gewaardeerde kracht bij de nationale ploeg van Curacao.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen