Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede om plan voor gat in Maastrichtse stadsmuur

Geplaatst opmaandag 15 februari 2016 - 20:57

Stichting Maastricht Vestingsstad is woest over de plannen om een fiets- en voetgangersverbinding te maken in de stadsmuur.

In het ontwerp voor de herontwikkeling van de Tapijnkazerne in Maastricht is een doorgang dwars door de vestingsmuur opgenomen.

Verbijsterd
Koos Consten van de Stichting is verbijsterd over het plan. "Als je in je eigen muur schiet, schiet je jezelf in de voeten. Als ze hier door de muur willen, moeten ze eerst door mij", foetert hij.

De stichting komt in actie tegen het voorstel. Een petitie om het historische erfgoed te behouden is maandagavond zo'n 2000 keer ondertekend.

Flauwekul
Volgens Consten gaat het om een proefballon van het stadsbestuur die nooit realiteit wordt. "Het scheelt fietsers en voetgangers hooguit enkele minuten als de verbinding er komt. Het is flauwekul om daarvoor een gat te slaan in een 650 jaar oude muur, die essentieel is voor Maastricht. Toekomst maak je door te begrijpen hoe het verleden eruit zag", concludeert hij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen