Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede om 'ongepast afscheidsfeestje' directeur NLW Groep

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 20:37

De NLW Groep heeft zich de woede op de hals gehaald van de ondernemingsraad (OR). De OR is namelijk niet zo te spreken over het afscheidsfeest dat voor vertrekkend directeur Peter Fleuren wordt georganiseerd.

Volgens de OR van het participatiebedrijf was de afspraak dat hij op een bescheiden manier zou vertrekken, zo schrijft het lokale krantje Hallo Venray.

Ongepast afscheidsfeestje
Voor Fleuren wordt nu een bijeenkomst georganiseerd, die toevallig op zijn 64ste verjaardag plaatsvindt, waarvoor 1.100 medewerkers en andere genodigden zijn uitgenodigd. De OR vindt dat een 'ongepast afscheidsfeestje'.

Begroting
Daarbij is het feest volgens de OR niet opgenomen in de begroting en heeft er geen overleg plaatsgevonden. "We hebben akkoord gegeven voor het vrijwillige afscheid van Peter. Maar dan wel op een ingetogen en bescheiden manier", zegt OR-voorzitter Vic Brouns in het lokale blad. "Met zo'n feestje willen ze de suggestie wekken dat er niks aan de hand is. Het is gewoon een manier om de schijn hoog te houden."

Conflict
Fleuren kwam het afgelopen jaar in conflict met de ondernemingsraad, die het vertrouwen in de directie opzegde. Uiteindelijk is de directeur opgestapt.

Mooi moment
Volgens wethouder Anne Thielen, voorzitter van het NLW-bestuur, is er allesbehalve sprake van een afscheidsfeest of personeelsfeest. "Het is een mooi moment om stil te staan bij het afscheid van Fleuren en kennis te maken met de nieuwe directeur."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen