Overslaan en naar de inhoud gaan

Woede om kop 'jodenstreken' boven bezwaarschrift

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 16:20

Tegenstanders van het geplande Grand Hotel Maastricht hebben onder de noemer ‘jodenstreken’ een bezwaar ingediend bij de gemeente Maastricht.

Initiatiefnemer van het hotel Benoit Wesly, tevens woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Limburg, spreekt van antisemitisme.

Stappen
De term 'jodenstreek’ werd gebruikt voor een valse of bedrieglijke actie. Wesly overweegt stappen tegen de indieners van het bezwaarschrift.

Inspraak
De gemeente bevestigt dat de brief onder de titel ‘jodenstreken’ is ingediend. Dinsdagavond licht een van de bezwaarmakers de brief toe tijdens een inspraaksessie in een raadscommissie.

Sterren
De Maastrichtse hotelier Wesly wil in het voormalige Liof-pand aan de Boschstraat een Grand Hotel met vijf sterren en 55 kamers vestigen. Op dit moment is hij bezig met alle procedures om te kunnen beginnen met de verbouwing van het pand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen