Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wmo-raad Bergen boos opgestapt

Geplaatst opdonderdag 4 september 2014 - 12:01

De voltallige Wmo-raad Bergen is boos opgestapt. Er is geen vertrouwen meer in een goede samenwerking met de gemeente.

De relatie tussen de Wmo-raad en de gemeente staat al lang onder hoogspanning en leidde begin dit jaar tot een vertrouwensbreuk tussen de raad en de toen verantwoordelijke wethouder Frans Pekema. Met het aantreden van de nieuwe wethouder Lia Roefs na de verkiezingen werd een nieuwe start gemaakt.

Niets veranderd
De Wmo-raad constateert nu dat er ondanks alle toezeggingen niets is veranderd in de opstelling van Bergen. "Na het gesprek met de wethouder hebben we alle gegevens van de nieuwe raadsleden aangedragen. Ook hebben we gereageerd op het verzoek een voorzitter aan te dragen. Daarop is nooit gereageerd”, zegt Martin Arntz adviseur van de Wmo-raad. Hij is door de leden van de raad naar voren geschoven als woordvoerder. "Terwijl er nog werd gewacht op benoemingen werd aan één raadslid de nieuwe Wmo-nota toegezonden die de raad van advies moest voorzien. Dat is natuurlijk een vreemde gang van zaken.”

Vakantieperiode
"
In het overleg tussen de raad en de wethouder is aangegeven dat door de vakantieperiode pas in augustus een besluit kon worden genomen over de benoeming van nieuwe leden”, zegt een gemeentewoordvoerster. "De gemeente heeft geen rol in het benoemen van een voorzitter van de Wmo-raad. Dat wilden we aangeven in een gesprek met de raad dat stond gepland voor maandagavond. Door het aangeboden ontslag, is die afspraak niet doorgegaan.”

Ontslagbrief
Martin Arntz ontkent dat er is gesproken van een vakantieperiode. "Pas nadat wij de conceptversie van de ontslagbrief hadden gestuurd, kwam de gemeente met de benoemingen. We hebben toen de situatie opnieuw bekeken, maar ieder lid heeft toen voor zichzelf bepaald dat het vertrouwen in een goede samenwerking ontbreekt.”

Fractievoorzitter Rolf Krijnen van oppositiepartij Kern laat weten de zaak nog deze maand in de gemeenteraad te willen bespreken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Kans op sluiting school Bergen groter
Wethouder: Bieb Nieuw Bergen naar Asseldonk
Inkoop zorg Noord-Limburg veel duurder
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen