Overslaan en naar de inhoud gaan

WML: Gebruik zo weinig mogelijk drinkwater

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 19:29

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) geeft het dringende advies om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken om de tuin te sproeien of om zwembaden te vullen.

Het drinkwatergebruik is de afgelopen dagen enorm toegenomen, zegt WML.

Minder water uit de kraan
'Bij een verdere toename van het watergebruik kunnen problemen met de waterlevering ontstaan: de druk neemt af en er komt steeds minder water uit de kraan', schrijft WML in de oproep. 'Om dat voor te zijn, helpt het om deze dagen verstandig met het drinkwater om te blijven gaan.'

Voldoende drinken
Uiteraard is het wel de bedoeling dat iedereen voldoende water drinkt en af en toe een verkoelende wasbeurt neemt, zegt WML. De waterleidingmaatschappij heeft tips over zuinig omgaan met drinkwater gepubliceerd op een speciale website. WML voorziet in Limburg 500.000 huishoudens en zo'n 15.000 bedrijven van water.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen