Overslaan en naar de inhoud gaan

WML dreigde water af te sluiten van oud-medewerker

Geplaatst opzaterdag 24 januari 2015 - 8:46

Het Limburgse waterbedrijf WML heeft in een arbeidsconflict met een oud-medewerker uit Roermond meermaals gedreigd de watertoevoer van zijn woonhuis af te sluiten.

Dat blijkt uit brieven die in het bezit zijn van De Limburger.

Twaalfduizend euro
De in 2008 ontslagen medewerker Richard L. moest nog twaalfduizend euro betalen voor het overnemen van de bedrijfsauto. Hij weigerde te betalen omdat hij vond dat het bedrag verrekend kon worden met vakantiedagen die nog uitbetaald moesten worden.

Afsluiting water
L. kreeg in 2010 en 2011 meerdere aanmaningen van zijn werkgever en Intrum Justitia, het incassobureau dat voor WML werkt. In alle brieven wordt gedreigd met afsluiting van de watertoevoer als betaling uitblijft. Dat terwijl uit de jaarafrekening blijkt dat L. geen betalingsachterstand had voor het waterverbruik.

Strikte voorwaarden
Omdat water een eerste levensbehoefte is, mag de toevoer alleen onder strikte voorwaarden worden afgesloten. Het dichtdraaien van de kraan vanwege een arbeidsconflict is niet in de geest van die regels, zegt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur.

Vergissing
Volgens het waterbedrijf was er sprake van een vergissing. Per ongeluk is de procedure in gang gezet die is bedoeld voor mensen die hun waterrekening niet betalen. "Het dossier hadden we uit deze procedure moeten halen en dat is niet op tijd gebeurd," aldus woordvoerder Koen Augustijn die erkent dat de oud-medewerker nooit is geïnformeerd over het feit dat sprake zou zijn van een fout. "Dat had wel moeten gebeuren."

'Onlogische verklaring'
L. wil zelf vanwege nog lopende rechtszaken niet reageren. Zijn vrouw, Elleke Meijer, noemt de verklaring van WML volstrekt onlogisch.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote storing: Midden-Limburg tijdje zonder kraanwater
kraan, geen water, water, wml
Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water
Nieuwe openbare watertappunten in Limburg
Scholieren Landgraaf middagje vrij dankzij waterlek
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen