Overslaan en naar de inhoud gaan

WML dreigde water af te sluiten van oud-medewerker

Geplaatst opzaterdag 24 januari 2015 - 8:46

Het Limburgse waterbedrijf WML heeft in een arbeidsconflict met een oud-medewerker uit Roermond meermaals gedreigd de watertoevoer van zijn woonhuis af te sluiten.

Dat blijkt uit brieven die in het bezit zijn van De Limburger.

Twaalfduizend euro
De in 2008 ontslagen medewerker Richard L. moest nog twaalfduizend euro betalen voor het overnemen van de bedrijfsauto. Hij weigerde te betalen omdat hij vond dat het bedrag verrekend kon worden met vakantiedagen die nog uitbetaald moesten worden.

Afsluiting water
L. kreeg in 2010 en 2011 meerdere aanmaningen van zijn werkgever en Intrum Justitia, het incassobureau dat voor WML werkt. In alle brieven wordt gedreigd met afsluiting van de watertoevoer als betaling uitblijft. Dat terwijl uit de jaarafrekening blijkt dat L. geen betalingsachterstand had voor het waterverbruik.

Strikte voorwaarden
Omdat water een eerste levensbehoefte is, mag de toevoer alleen onder strikte voorwaarden worden afgesloten. Het dichtdraaien van de kraan vanwege een arbeidsconflict is niet in de geest van die regels, zegt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur.

Vergissing
Volgens het waterbedrijf was er sprake van een vergissing. Per ongeluk is de procedure in gang gezet die is bedoeld voor mensen die hun waterrekening niet betalen. "Het dossier hadden we uit deze procedure moeten halen en dat is niet op tijd gebeurd," aldus woordvoerder Koen Augustijn die erkent dat de oud-medewerker nooit is geïnformeerd over het feit dat sprake zou zijn van een fout. "Dat had wel moeten gebeuren."

'Onlogische verklaring'
L. wil zelf vanwege nog lopende rechtszaken niet reageren. Zijn vrouw, Elleke Meijer, noemt de verklaring van WML volstrekt onlogisch.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote storing: Midden-Limburg tijdje zonder kraanwater
kraan, geen water, water, wml
Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water
Nieuwe openbare watertappunten in Limburg
Scholieren Landgraaf middagje vrij dankzij waterlek
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen