Overslaan en naar de inhoud gaan

WMC zonder voorzitter na vertrek Van Loo

Geplaatst opdonderdag 11 september 2014 - 9:51

Reg van Loo (62) stapt op als voorzitter van het vierjaarlijkse Wereldmuziekconcours in Kerkrade.

De burgemeester van Vaals fungeerde sinds 2007 als voorman van het festival voor blaasmuziek. "Ik heb twee prachtige WMC’s beleefd”, vertelt de bestuurder in de Limburgse kranten. “Financieel staan we er goed voor en inhoudelijk hebben we eerste aanzetten gegeven voor verjonging. Zoals onder meer het nieuwe project The Young Generation." Het is onbekend wie Van Loo opvolgt.

Van Loo blijft in de toekomst beschikbaar voor adviezen, zo laat hij desgevraagd weten. De volgende editie van het WMC is in 2017.

Een impressie van de opening van het WMC in 2013.
Youtube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Nieuwe functie voor Maria van der Hoeven
Joop Daalmeijer adviseur Wereld Muziek Concours
Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen