Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

WMC teleurgesteld dat centrum Kerkrade niet klaar is

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 21:45

De organisatie van het Wereld Muziek Concours (WMC) is teleurgesteld dat het centrum van Kerkrade niet op tijd af is.

Komende zomer is het WMC gepland. Maar Kerkrade staat dan nog een voor een deel in de steigers. "Natuurlijk was het mooi geweest als we dat centrum klaar hadden", zegt voorzitter Max Kousen tegen L1. "Daar hebben we ons allemaal op gefocust. En dit is nu jammer, punt. We hoeven er niet omheen te draaien. Dat vindt iedereen."

Vorst
Vooral de vorst gooide roet in het eten. Daardoor zijn volgens de gemeente Kerkrade verbouwingen in het centrum niet op tijd af. "Het is natuurlijk een complexe verbouwing van het hele centrum. En ze willen het goed doen", zegt voorzitter Max Kousen van het WMC daarover.

Bezoekers
Volgens de voorzitter gaan de bezoekers weinig merken van de vertraging van de
stadsverbouwing. "Het festival als zodanig gaat er niet onder lijden", zegt Kousen. "De bezoekers hoeven er niets van te merken. Dat feestje zoals we het gepland hebben gaat gewoon door. We zitten goed op schema en we zitten goed in onze deelnemers. Meer dan 20.000 mensen uit vijf continenten en meer dan 260 gezelschappen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Joop Daalmeijer adviseur Wereld Muziek Concours
Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade
Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen