Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

WMC teleurgesteld dat centrum Kerkrade niet klaar is

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 21:45

De organisatie van het Wereld Muziek Concours (WMC) is teleurgesteld dat het centrum van Kerkrade niet op tijd af is.

Komende zomer is het WMC gepland. Maar Kerkrade staat dan nog een voor een deel in de steigers. "Natuurlijk was het mooi geweest als we dat centrum klaar hadden", zegt voorzitter Max Kousen tegen L1. "Daar hebben we ons allemaal op gefocust. En dit is nu jammer, punt. We hoeven er niet omheen te draaien. Dat vindt iedereen."

Vorst
Vooral de vorst gooide roet in het eten. Daardoor zijn volgens de gemeente Kerkrade verbouwingen in het centrum niet op tijd af. "Het is natuurlijk een complexe verbouwing van het hele centrum. En ze willen het goed doen", zegt voorzitter Max Kousen van het WMC daarover.

Bezoekers
Volgens de voorzitter gaan de bezoekers weinig merken van de vertraging van de
stadsverbouwing. "Het festival als zodanig gaat er niet onder lijden", zegt Kousen. "De bezoekers hoeven er niets van te merken. Dat feestje zoals we het gepland hebben gaat gewoon door. We zitten goed op schema en we zitten goed in onze deelnemers. Meer dan 20.000 mensen uit vijf continenten en meer dan 260 gezelschappen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Joop Daalmeijer adviseur Wereld Muziek Concours
Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade
Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen