Overslaan en naar de inhoud gaan

WMC teleurgesteld dat centrum Kerkrade niet klaar is

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 21:45

De organisatie van het Wereld Muziek Concours (WMC) is teleurgesteld dat het centrum van Kerkrade niet op tijd af is.

Komende zomer is het WMC gepland. Maar Kerkrade staat dan nog een voor een deel in de steigers. "Natuurlijk was het mooi geweest als we dat centrum klaar hadden", zegt voorzitter Max Kousen tegen L1. "Daar hebben we ons allemaal op gefocust. En dit is nu jammer, punt. We hoeven er niet omheen te draaien. Dat vindt iedereen."

Vorst
Vooral de vorst gooide roet in het eten. Daardoor zijn volgens de gemeente Kerkrade verbouwingen in het centrum niet op tijd af. "Het is natuurlijk een complexe verbouwing van het hele centrum. En ze willen het goed doen", zegt voorzitter Max Kousen van het WMC daarover.

Bezoekers
Volgens de voorzitter gaan de bezoekers weinig merken van de vertraging van de
stadsverbouwing. "Het festival als zodanig gaat er niet onder lijden", zegt Kousen. "De bezoekers hoeven er niets van te merken. Dat feestje zoals we het gepland hebben gaat gewoon door. We zitten goed op schema en we zitten goed in onze deelnemers. Meer dan 20.000 mensen uit vijf continenten en meer dan 260 gezelschappen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Joop Daalmeijer adviseur Wereld Muziek Concours
Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade
WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen