Overslaan en naar de inhoud gaan

WMC Kerkrade eerste afgelaste evenement in 2021

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 11:44

Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade wordt een jaar uitgesteld. Dit komt door de coronacrisis.

Het festival zou eigenlijk plaatsvinden van 8 juli tot en met 1 augustus 2021. Maar zal nu dus van 7 juli tot en met 31 juli 2022 zijn. Dit laat het WMC vrijdag weten.

Besluit
"Veel orkesten en ensembles kunnen op dit moment geen besluit nemen over deelname aan WMC volgend jaar,” zegt voorzitter Max Kousen.

Video: L1

Voorbereidingstijd
Door het uitstel krijgen de ensembles meer tijd om zich voor te bereiden. "Deelname aan WMC vergt een lange voorbereidingstijd voor orkesten", licht secretaris Ludo Diels toe.

Meer lucht
"De coronacrisis zet voor een groot aantal deelnemers een streep door deze voorbereidingen. Ook geven veel orkesten aan het artistiek management van WMC te kennen dat zij op dit moment inkomsten uit optredens mislopen en daarom niet de middelen hebben om deel te nemen in 2021. Door het festival uit te stellen geven we onze deelnemers meer lucht."

Het WMC vindt iedere vier jaar plaats in Kerkrade. Volgens de organisatie trekt het zo'n 20.000 muzikanten en 350.000 bezoekers naar de stad en regio. WMC geldt sinds 1951 als een van de belangrijkste internationale concoursen in de blaasmuziekwereld.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen