WMC

Kerkrade staat in juli in het teken van het Wereld Muziek Concours. Maar liefst 21.000 deelnemers zijn te zien tijdens verschillende optredens en shows. Bezoekers genieten van 260 orkesten uit 32 landen en 5 continenten. Zij behoren allemaal tot de wereldtop van de blaasmuziek.

Beelden: wereldkampioenen uit Wolder lopen ereronde

Harmonie St. Petrus & Paulus uit het Maastrichtse Wolder liep maandag een ereronde door de buurt. De harmonie werd zondag wereldkampioen op het WMC in Kerkrade.

Harmonie Wolder viert wereldkampioenschap met 'zegetocht'

Harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder viert het wereldkampioenschap maandagavond met een optocht door de buurt.

WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie

Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade verwacht ongeveer quitte te spelen.

Harmonie Wolder de beste tijdens WMC

Harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder is zondagavond tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade wereldkampioen geworden in de hoogste divisie van de harmonieorkesten.

Organisatie blikt terug op geslaagd WMC

De organisatie van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade is tevreden over de editie van 2017.

Drumband Gronsveld wereldkampioen bij marswedstrijden

De drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld is op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade wereldkampioen geworden bij de marswedstrijden.

Riemst wereldkampioen in 1e divisie harmonie

Harmonie De Volksgalm uit het Belgisch-Limburgse Riemst is op het WMC in Kerkrade wereldkampioen geworden in de 1e divisie harmonie.

WMC-saxofonist bestolen in Maastricht

Twee saxofoons van WMC-deelnemer Bas Dietzenbacher zijn gestolen.

WMC: eerste wereldkampioenen bij fanfares zijn bekend

Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade is de eerste wereldkampioen onder de fanfares een orkest uit België.

Fanfare Puth onttroond als wereldkampioen in eerste divisie

Koninklijke Fanfare St.Caecilia Puth, de wereldkampioen van 2013 in de eerste divisie, heeft zondag in de Rodahal afstand gedaan van de WMC-titel.

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan