Overslaan en naar de inhoud gaan

WK-kraker lonkt voor doelman Mark Flekken

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 22:59

De kans dat doelman Mark Flekken dinsdagavond zijn debuut maakt in het Nederlands elftal is groter geworden nu eerste doelman Justin Bijlow geblesseerd het trainingskamp heeft verlaten.

In de aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen is Tim Krul nu opgeroepen om Bijlow te vervangen in de selectie van Oranje. Nederland heeft aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Qatar, volgend jaar.

Vervanger
In de hiërarchie staat Mark Flekken in de ogen van bondscoach Louis van Gaal op plek twee en zo bezien zou het logisch zijn dat hij eerste kandidaat is om Bijlow te vervangen. De andere kandidaat voor de plek in de goal is de ervaren Jasper Cillessen van Valencia.

Debuut
Mocht Mark Flekken spelen dan betekent dat automatisch het debuut in de nationale ploeg voor de doelman uit Bocholtz. Het zou de beloning zijn voor een zeer sterk seizoen bij zijn club SC Freiburg. Met die ploeg staat hij derde in de Bundesliga, achter de grootmachten Borussia Dortmund en Bayern München. Flekken hoefde dit seizoen pas negen tegendoelpunten te incasseren en is daarmee de minst gepasseerde doelman in de Duitse competitie.

Waterreus
Mark Flekken zou dan de tweede Limburgse doelman zijn in het Nederlands elftal sinds Ronald Waterreus. De doelman uit Lemiers debuteerde op 15 augustus 2001 in Oranje ook onder leiding van Louis van Gaal als bondsoach. Waterreus kwam uiteindelijk tot zeven caps. In 2004 maakte hij ook deel uit van de selectie tijdens Euro 2004.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen