Overslaan en naar de inhoud gaan

WK Handbike: tweemaal brons Haenen, Valize buiten medailles

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 18:43

Het WK Handbike heeft twee 'Limburgse' medailles opgeleverd. Chantal Haenen pakte in Emmen immers tweemaal een derde plek.

De Sevenumse greep vrijdag al een bronzen plak bij de tijdrit en herhaalde dat kunstje zondag bij de wegrace.

Lees ook: Mitch Valize elfde bij tijdrit WK paracycling

Sprint
Haenen klopte de Chinese Bianbian Sun in een sprint om de derde plaats. De wereldtitel bleek te hoog gegrepen: die ging naar de Duitse Andrea Eskau. Oksana Maters uit de Verenigde Staten werd tweede. Het was voor de 22-jarige Haenen haar eerste deelname aan het toernooi.

Valize
Bij de mannen werd veel verwacht van Mitch Valize. De Heerlenaar, die vorig jaar nog derde werd op de wegrace op het WK, besloot vrijdag de tijdrit als elfde en kon ook bij de wegwedstrijd geen gooi naar het eremetaal doen: hij werd tiende. Het goud ging wel naar Nederland: Tim de Vries bleef in Emmen de Italiaan Alessandro Zanardi en de Chinees Qiangli Liu voor.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen