Overslaan en naar de inhoud gaan

WK Handbike: tweemaal brons Haenen, Valize buiten medailles

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 18:43

Het WK Handbike heeft twee 'Limburgse' medailles opgeleverd. Chantal Haenen pakte in Emmen immers tweemaal een derde plek.

De Sevenumse greep vrijdag al een bronzen plak bij de tijdrit en herhaalde dat kunstje zondag bij de wegrace.

Lees ook: Mitch Valize elfde bij tijdrit WK paracycling

Sprint
Haenen klopte de Chinese Bianbian Sun in een sprint om de derde plaats. De wereldtitel bleek te hoog gegrepen: die ging naar de Duitse Andrea Eskau. Oksana Maters uit de Verenigde Staten werd tweede. Het was voor de 22-jarige Haenen haar eerste deelname aan het toernooi.

Valize
Bij de mannen werd veel verwacht van Mitch Valize. De Heerlenaar, die vorig jaar nog derde werd op de wegrace op het WK, besloot vrijdag de tijdrit als elfde en kon ook bij de wegwedstrijd geen gooi naar het eremetaal doen: hij werd tiende. Het goud ging wel naar Nederland: Tim de Vries bleef in Emmen de Italiaan Alessandro Zanardi en de Chinees Qiangli Liu voor.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen