Overslaan en naar de inhoud gaan

Witwaszaak tegen Arubaanse verdachten vertraagd

Geplaatst opmaandag 8 februari 2016 - 6:05

De zaak tegen de twee Arubaanse verdachten in het grote witwasproces rondom de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey is aangehouden vanwege een nog lopend Amerikaans drugsonderzoek.

Zowel de in Herten geboren Ramon H. als Rupert G. blijft vastzitten. Dat besloot de rechtbank op Aruba tijdens een pro formazitting, schrijft Dagblad De Limburger.

Toestemming
Daar werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie zijn voorbereidend deel van de zaak heeft afgerond, maar dat er eerst nog toestemming vanuit de VS moet worden gegeven voor het vrijgeven van enkele bewijsstukken in het strafdossier.

Zwolle
De Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey moet deze maand voorkomen bij de rechtbank in Zwolle voor een pro formazitting. Hij wordt er samen met zijn vriendin Diana P. van verdacht miljoenen euro's aan geld illegaal naar Aruba te hebben getransporteerd, via zijn Roermondse vleesbedrijf Castimex.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arubaanse verdachten kipcashzaak ook ‘vrij’
Rechters gewraakt in zaak Hennie van Rey
Justitie: 45 miljoen witgewassen via 'kipcashnetwerk'
Onderzoeksrechter van zaak Hennie van Rey gehaald
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen