Overslaan en naar de inhoud gaan

Witwaszaak tegen Arubaanse verdachten vertraagd

Geplaatst opmaandag 8 februari 2016 - 6:05

De zaak tegen de twee Arubaanse verdachten in het grote witwasproces rondom de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey is aangehouden vanwege een nog lopend Amerikaans drugsonderzoek.

Zowel de in Herten geboren Ramon H. als Rupert G. blijft vastzitten. Dat besloot de rechtbank op Aruba tijdens een pro formazitting, schrijft Dagblad De Limburger.

Toestemming
Daar werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie zijn voorbereidend deel van de zaak heeft afgerond, maar dat er eerst nog toestemming vanuit de VS moet worden gegeven voor het vrijgeven van enkele bewijsstukken in het strafdossier.

Zwolle
De Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey moet deze maand voorkomen bij de rechtbank in Zwolle voor een pro formazitting. Hij wordt er samen met zijn vriendin Diana P. van verdacht miljoenen euro's aan geld illegaal naar Aruba te hebben getransporteerd, via zijn Roermondse vleesbedrijf Castimex.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Arubaanse verdachten kipcashzaak ook ‘vrij’
Rechters gewraakt in zaak Hennie van Rey
Justitie: 45 miljoen witgewassen via 'kipcashnetwerk'
Onderzoeksrechter van zaak Hennie van Rey gehaald
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen