Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte wijn uit Thorn pakt goud in Frankrijk

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 11:02

Voor het tweede jaar op rij heeft Wijngoed Thorn een gouden medaille gewonnen tijdens het 'Grand Concours du Monde' in Straatsburg.

Het internationale wijnconcours 'Pinot Cris du Monde' wordt jaarlijks in de Elzas georganiseerd. Hier worden wijnen die gemaakt worden van de Pinot Gris druif, gekeurd door een internationaal panel. De wijnen zijn afkomstig uit de hele wereld.

Prijzen
In totaal deelde de jury 38 gouden medailles en 20 zilveren medailles uit. De biologische wijn van Thomas, André et Fils (Frankrijk) werd tot beste wijn gekroond.

Wijngoed Thorn
De Limburgse wijn is de enige Nederlandse wijn die in de prijzen viel. Wijngoed Thorn ging vorig jaar ook al met een gouden plak naar huis. Het wijngoed noemde het een 'grote eer om tussen al die grote Franse Grand Crus uit de Elzas te staan'.

Wijnmaker Harry Vorselen maakt zijn wijnen op zijn zes hectare tellende wijngoed in Thorn. Wie een flesje van de winnende wijn wil proeven moet zo'n tien tot vijftien euro neertellen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rode wijn
'Grotemensenwijn uit Thorn beste rood van Nederland'
Thorn Boobytrap
Boobytrap ontdekt bij brand in Thorn
Maasgouw ziet af van aankoop Kreatogebouw
Koninklijke Harmonie Thorn bij EK harmonie-orkesten
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen