Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte rook: Venlo koopt eindelijk huizen op voor tunnelbouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 21:00

Goed nieuws voor de eigenaren van een aantal woningen aan de Vierpaardjes in Venlo. Na tien jaar onzekerheid, gaat de gemeente starten met de aankoop van hun woningen.

De 19 woningen moeten verdwijnen voor de aanleg van een tunnel onder het spoor. Ook moet een aantal bedrijven wijken.

Onverkoopbaar
Toen de eerste plannen voor de ondertunneling tien jaar geleden werden gepresenteerd, werd ook duidelijk dat daarvoor een aantal woningen moest verdwijnen. Sindsdien zijn de woningen onverkoopbaar. Ook investeren in de huizen heeft weinig zin omdat de panden geen lange toekomst meer beschoren is. Op een bewonersavond zijn de eigenaren van de woningen dinsdagavond op de hoogte gesteld van het nieuws.

Definitief besluit in 2022
De komende twee jaar wordt een definitief plan uitgewerkt voor de tunnel. Daarbij wordt alvast gestart met de aankoop van de woningen die voor de tunnel moeten wijken. Na die twee jaar wordt een aanbesteding gedaan voor de realisatie van de onderdoorgang. Als de opdracht in 2022 gegund wordt, moet de tunnel in 2025 klaar zijn.

Lees ook: Financiering spoortunnel Venlo opnieuw onder de loep

Duurder
In 2017 is al 45 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van een tunnel die autoverkeer onder het spoor door moet leiden. De kosten worden gedeeld door het Rijk (16,5 miljoen), provincie Limburg (13,5 miljoen) en gemeente Venlo (15 miljoen). Een nieuwe doorrekening in 2018 heeft al uitgewezen dat de tunnel fors duurder zal worden.

De Provincie heeft al 5 miljoen euro extra toegezegd als de kosten hoger uitvallen. Met het Rijk lopen nog gesprekken over een extra bijdrage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen