Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte rook: Venlo koopt eindelijk huizen op voor tunnelbouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 21:00

Goed nieuws voor de eigenaren van een aantal woningen aan de Vierpaardjes in Venlo. Na tien jaar onzekerheid, gaat de gemeente starten met de aankoop van hun woningen.

De 19 woningen moeten verdwijnen voor de aanleg van een tunnel onder het spoor. Ook moet een aantal bedrijven wijken.

Onverkoopbaar
Toen de eerste plannen voor de ondertunneling tien jaar geleden werden gepresenteerd, werd ook duidelijk dat daarvoor een aantal woningen moest verdwijnen. Sindsdien zijn de woningen onverkoopbaar. Ook investeren in de huizen heeft weinig zin omdat de panden geen lange toekomst meer beschoren is. Op een bewonersavond zijn de eigenaren van de woningen dinsdagavond op de hoogte gesteld van het nieuws.

Definitief besluit in 2022
De komende twee jaar wordt een definitief plan uitgewerkt voor de tunnel. Daarbij wordt alvast gestart met de aankoop van de woningen die voor de tunnel moeten wijken. Na die twee jaar wordt een aanbesteding gedaan voor de realisatie van de onderdoorgang. Als de opdracht in 2022 gegund wordt, moet de tunnel in 2025 klaar zijn.

Lees ook: Financiering spoortunnel Venlo opnieuw onder de loep

Duurder
In 2017 is al 45 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van een tunnel die autoverkeer onder het spoor door moet leiden. De kosten worden gedeeld door het Rijk (16,5 miljoen), provincie Limburg (13,5 miljoen) en gemeente Venlo (15 miljoen). Een nieuwe doorrekening in 2018 heeft al uitgewezen dat de tunnel fors duurder zal worden.

De Provincie heeft al 5 miljoen euro extra toegezegd als de kosten hoger uitvallen. Met het Rijk lopen nog gesprekken over een extra bijdrage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen