Overslaan en naar de inhoud gaan

'Witte pakken' doorzoeken mogelijk graf Tanja Groen

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 16:46

De politie verwacht woensdag nog het forensisch onderzoek naar Tanja Groen op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem af te ronden.

"Mochten sporen worden aangetroffen, dan zal eerst de familie en in een latere fase ook media en publiek daarover worden geïnformeerd", laat de politie weten.

Bekijk tijdlijn: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

Graf geopend
Het graf van een in 1993 begraven man is woensdagochtend na een tip geopend in de veronderstelling dat daar sporen worden gevonden van de in dat jaar vermiste Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween na een avond stappen in Maastricht. De theorie is dat Tanja Groen in het al gegraven graf is gelegd nog voordat de man voor wie het graf eigenlijk was bedoeld er is begraven. De nabestaanden van de man hebben toestemming gegeven voor het onderzoek.

Lees ook: Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Witte pakken
Na graafwerkzaamheden hebben medewerkers van de Forensische Opsporing en archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de bekende 'witte pakken' aangetrokken voor nader onderzoek. Laag voor laag is het graf zorgvuldig doorzocht op mogelijke sporen. Rond 17:00 uur overleggen de politie en het Openbaar Ministerie hoe lang het onderzoek op begraafplaats nog gaat duren.

Video: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen