Overslaan en naar de inhoud gaan

'Witte pakken' doorzoeken mogelijk graf Tanja Groen

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 16:46

De politie verwacht woensdag nog het forensisch onderzoek naar Tanja Groen op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem af te ronden.

"Mochten sporen worden aangetroffen, dan zal eerst de familie en in een latere fase ook media en publiek daarover worden geïnformeerd", laat de politie weten.

Bekijk tijdlijn: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

Graf geopend
Het graf van een in 1993 begraven man is woensdagochtend na een tip geopend in de veronderstelling dat daar sporen worden gevonden van de in dat jaar vermiste Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween na een avond stappen in Maastricht. De theorie is dat Tanja Groen in het al gegraven graf is gelegd nog voordat de man voor wie het graf eigenlijk was bedoeld er is begraven. De nabestaanden van de man hebben toestemming gegeven voor het onderzoek.

Lees ook: Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Witte pakken
Na graafwerkzaamheden hebben medewerkers van de Forensische Opsporing en archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de bekende 'witte pakken' aangetrokken voor nader onderzoek. Laag voor laag is het graf zorgvuldig doorzocht op mogelijke sporen. Rond 17:00 uur overleggen de politie en het Openbaar Ministerie hoe lang het onderzoek op begraafplaats nog gaat duren.

Video: Track '88
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen