Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte herten doodgebeten: 'Echt afschuwelijk'

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2021 - 21:17

Het ligt dierenmens Jetty van der Hulst uit Nederweert als een steen op de maag. Zaterdagmorgen trof zij drie witte herten dood aan.

"Hier schrik ik echt van. Dit is echt verschrikkelijk", zegt Van der Hulst ontdaan.

Dierenvriend
Van der Hulst, een van de oprichters van de Haagse dierenambulance en grote dierenliefhebber, woont aan de Booldersdijk in Nederweert. Haar terrein van vijftien hectare staat vol met beesten. Van paarden tot aan struisvogels.

Afschuwelijk
In het bos achter haar woning lopen regelmatig herten. "Die voeren we 's avonds", legt Van der Hulst uit. Zaterdagochtend deed zij een gruwelijke vondst: drie doodgebeten witte herten. "Het zag er afschuwelijk uit. Bij een hert was de keel doorgebeten en bij het ander beestje was de buikholte uitgegeten."

Wolf?
Van der Hulst vermoedt dat een wolf de witte herten heeft toegetakeld. Echter moet DNA-onderzoek dat nog uitwijzen. De dierenliefhebber maakt zich grote zorgen. Ze roept inwoners op om op te passen. "De meeste dieren hebben we al opgesloten. Maar ik kan moeilijk mijn struisvogels in de huiskamer zetten. Vannacht loop ik het terrein af zodat mijn dieren niet aangevallen kunnen worden."

Pas op: de volgende foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

Dode witte herten in Nederweert
Foto: Jetty van der Hulst
Dode witte herten in Nederweert
Foto: Jetty van der Hulst
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen