Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselvallig vastelaovesweerbericht voor optochten

Geplaatst opzondag 3 maart 2019 - 10:16

Het weer gaat op en af de komende carnavalsdagen. Er is kans op regen, hagel en zware windstoten. Maar er is ook goed nieuws, want er worden ook droge en zonnige perioden voorspeld.

Zondag begint echter wel bewolkt met regen, meldt Meteo Limburg.

Zondag
In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden droger en er is zelfs kans op een flets zonnetje. Dat is goed nieuws voor de carnavalsoptochten. Het wordt zo'n dertien graden. Zondagavond is het droog, maar er staat wel een stevig windje.

Maandag
De wind wakkert in de nacht van zondag op maandag flink aan. Het KNMI heeft code geel voor die dag afgegeven. Tot maandagmiddag zijn er zware windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. Maandagmiddag neemt de wind in kracht af. 's Ochtends regent het tijdelijk flink en in de middag is het wisselend bewolkt en breekt het zonnetje ook door. Er trekken ook een paar buien over Limburg. Het wordt elf graden.

Dinsdag
Op carnavalsdinsdag is het half tot zwaar bewolkt en vallen er enkele buien. Daarbij is er kans op hagel. Ook goed nieuws: er zijn lange, droge perioden met zon. Er is nog steeds een stevige wind, maar geen zware windstoten. Het wordt zo'n 9 graden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen