Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisseling van de wacht bij GroenLinks in provinciehuis

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 15:02

Andy Rossel is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in het Limburgs Parlement. Hij volgt Carla Brugman op.

Brugman stopt binnenkort als statenlid, omdat ze wethouder in Venray is geworden voor de lokale partij Venray Lokaal.

Groen, sociaal, gezond
De aftredend fractievoorzitter zegt er alle vertrouwen in te hebben dat GroenLinks ook onder leiding van Rossel blijft gaan 'voor een groen, sociaal en gezond Limburg'. Haar 33-jarige opvolger zit sinds 2015 in het Limburgs Parlement. Daarvoor was hij vijf jaar gemeenteraadslid in Kerkrade.

Cees Moison
De plaats van Carla Brugman in het Limburgs Parlement wordt ingenomen door Cees Moison uit Roermond.
Hij was eerder van december 2013 tot en met maart 2015 statenlid. Ook was hij bijna vier periodes gemeenteraadslid in Roermond. Daar besloot hij te stoppen en zich niet meer herkiesbaar te stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart jongstleden.

Moison houdt zelf formeel nog wel een slag om de arm, omdat de formele opvolgingsprocedure nog niet is gestart, maar zegt wel opnieuw statenlid te willen worden. GroenLinks heeft twee van de 47 zetels in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen