Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties van leerlingen op penisfoto leraar

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 18:22

De leerlingen van scholengemeenschap Sint Ursela in Horn reageren wisselend op het nieuws dat een leraar van hun school een foto van zijn penis naar een groep leerlingen heeft gestuurd.

Per ongeluk kwam een foto via WhatsApp niet bij zijn vriendin, maar bij één van zijn klassen terecht. Het foutje van de leraar is het onderwerp waar iedereen op de middelbare school het over heeft. Over de gevolgen voor de leraar denken de leerlingen verschillend.

Leerlingen reageren
Zo vind één van hen dat de docent ontslagen zou moeten worden en begrijpt hij niet dat de leraar nog op school werkt. Een ander zegt: "Lullig voor leerlingen dat ze dat zien en ook voor hem (de leraar, red.)." Anderen komen juist voor hun docent op: "Ik vind het allemaal een beetje to much voor hem."

Leraar mag blijven
Na overleg met de docent, het schoolbestuur en ouders is besloten dat de leraar kan blijven. Hij mag echter geen les meer geven aan de kinderen die de foto kregen toegestuurd. Een begrijpelijke keus, meent één van de leerlingen. "De mensen die bij hem in de klas zitten, kunnen niet meer serieus naar hem kijken."

Naar andere school
Leerlingen kunnen zich ook niet voorstellen dat de leraar nog met veel plezier op de school rondloopt. Van hen mag hij wél aanblijven: "Als hij het zelf wil, maar ik zou het niet fijn vinden als leraar. Ik zou een andere school zoeken om daar te gaan werken." Een andere leerling valt hem bij: "Ik denk dat het erg ongemakkelijk is. Misschien is het beter als hij ergens anders naar school gaat."

Lees ook: Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen