Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties van leerlingen op penisfoto leraar

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 18:22

De leerlingen van scholengemeenschap Sint Ursela in Horn reageren wisselend op het nieuws dat een leraar van hun school een foto van zijn penis naar een groep leerlingen heeft gestuurd.

Per ongeluk kwam een foto via WhatsApp niet bij zijn vriendin, maar bij één van zijn klassen terecht. Het foutje van de leraar is het onderwerp waar iedereen op de middelbare school het over heeft. Over de gevolgen voor de leraar denken de leerlingen verschillend.

Leerlingen reageren
Zo vind één van hen dat de docent ontslagen zou moeten worden en begrijpt hij niet dat de leraar nog op school werkt. Een ander zegt: "Lullig voor leerlingen dat ze dat zien en ook voor hem (de leraar, red.)." Anderen komen juist voor hun docent op: "Ik vind het allemaal een beetje to much voor hem."

Leraar mag blijven
Na overleg met de docent, het schoolbestuur en ouders is besloten dat de leraar kan blijven. Hij mag echter geen les meer geven aan de kinderen die de foto kregen toegestuurd. Een begrijpelijke keus, meent één van de leerlingen. "De mensen die bij hem in de klas zitten, kunnen niet meer serieus naar hem kijken."

Naar andere school
Leerlingen kunnen zich ook niet voorstellen dat de leraar nog met veel plezier op de school rondloopt. Van hen mag hij wél aanblijven: "Als hij het zelf wil, maar ik zou het niet fijn vinden als leraar. Ik zou een andere school zoeken om daar te gaan werken." Een andere leerling valt hem bij: "Ik denk dat het erg ongemakkelijk is. Misschien is het beter als hij ergens anders naar school gaat."

Lees ook: Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen
Justitie: geen strafbare feiten op school in Horn
Politie houdt toezicht op Sint Ursula na incidenten
Nieuwe gedragscode voor docenten Sint Ursula
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen