Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties van leerlingen op penisfoto leraar

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 18:22

De leerlingen van scholengemeenschap Sint Ursela in Horn reageren wisselend op het nieuws dat een leraar van hun school een foto van zijn penis naar een groep leerlingen heeft gestuurd.

Per ongeluk kwam een foto via WhatsApp niet bij zijn vriendin, maar bij één van zijn klassen terecht. Het foutje van de leraar is het onderwerp waar iedereen op de middelbare school het over heeft. Over de gevolgen voor de leraar denken de leerlingen verschillend.

Leerlingen reageren
Zo vind één van hen dat de docent ontslagen zou moeten worden en begrijpt hij niet dat de leraar nog op school werkt. Een ander zegt: "Lullig voor leerlingen dat ze dat zien en ook voor hem (de leraar, red.)." Anderen komen juist voor hun docent op: "Ik vind het allemaal een beetje to much voor hem."

Leraar mag blijven
Na overleg met de docent, het schoolbestuur en ouders is besloten dat de leraar kan blijven. Hij mag echter geen les meer geven aan de kinderen die de foto kregen toegestuurd. Een begrijpelijke keus, meent één van de leerlingen. "De mensen die bij hem in de klas zitten, kunnen niet meer serieus naar hem kijken."

Naar andere school
Leerlingen kunnen zich ook niet voorstellen dat de leraar nog met veel plezier op de school rondloopt. Van hen mag hij wél aanblijven: "Als hij het zelf wil, maar ik zou het niet fijn vinden als leraar. Ik zou een andere school zoeken om daar te gaan werken." Een andere leerling valt hem bij: "Ik denk dat het erg ongemakkelijk is. Misschien is het beter als hij ergens anders naar school gaat."

Lees ook: Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen
Justitie: geen strafbare feiten op school in Horn
Politie houdt toezicht op Sint Ursula na incidenten
Nieuwe gedragscode voor docenten Sint Ursula
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen