Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties van leerlingen op penisfoto leraar

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 18:22

De leerlingen van scholengemeenschap Sint Ursela in Horn reageren wisselend op het nieuws dat een leraar van hun school een foto van zijn penis naar een groep leerlingen heeft gestuurd.

Per ongeluk kwam een foto via WhatsApp niet bij zijn vriendin, maar bij één van zijn klassen terecht. Het foutje van de leraar is het onderwerp waar iedereen op de middelbare school het over heeft. Over de gevolgen voor de leraar denken de leerlingen verschillend.

Leerlingen reageren
Zo vind één van hen dat de docent ontslagen zou moeten worden en begrijpt hij niet dat de leraar nog op school werkt. Een ander zegt: "Lullig voor leerlingen dat ze dat zien en ook voor hem (de leraar, red.)." Anderen komen juist voor hun docent op: "Ik vind het allemaal een beetje to much voor hem."

Leraar mag blijven
Na overleg met de docent, het schoolbestuur en ouders is besloten dat de leraar kan blijven. Hij mag echter geen les meer geven aan de kinderen die de foto kregen toegestuurd. Een begrijpelijke keus, meent één van de leerlingen. "De mensen die bij hem in de klas zitten, kunnen niet meer serieus naar hem kijken."

Naar andere school
Leerlingen kunnen zich ook niet voorstellen dat de leraar nog met veel plezier op de school rondloopt. Van hen mag hij wél aanblijven: "Als hij het zelf wil, maar ik zou het niet fijn vinden als leraar. Ik zou een andere school zoeken om daar te gaan werken." Een andere leerling valt hem bij: "Ik denk dat het erg ongemakkelijk is. Misschien is het beter als hij ergens anders naar school gaat."

Lees ook: Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leraar stuurt foto van penis naar leerlingen
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen