Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 13:42

Het vertrek van Camiel Eurlings als IOC-lid roept in de sportwereld en de politiek wisselende reacties op.

Zo vindt oud-atleet Ellen van Langen dat Camiel Eurlings er goed aan heeft gedaan om terug te treden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. "Het is een verstandig besluit. Dit is in het belang van de sport in Nederland", aldus het erelid van de Atletiekunie vrijdag.

Kruiperige manier
Van Langen, die bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona goud won op de 800 meter, schreef twee dagen eerder in haar column in De Telegraaf al dat ze het tijd vond dat Eurlings de eer aan zichzelf zou houden. "IOC-lid Camiel Eurlings was in ieder geval druk met een soort van spijt betuigen op een manier die, naast de mishandeling zelf, extra ontluisterend was. Op een kruiperige manier excuses maken in een poging toch op het pluche van het IOC te kunnen blijven zitten."

Lees ook: Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Tweede kans
Het Limburgse CDA- Eerste Kamerlid Ria Oomen betreurt daarentegen het vertrek van haar partijgenoot. "Ik mocht Camiel graag. Ik vind het in- en intriest wat er gebeurd is." Ze vindt dat hij, nadat hij zijn spijt had betuigd over de mishandeling van zijn vriendin, een tweede kans had verdiend. "Zijn kop is de laatste weken op een hakblok gelegd. Ik vind niet dat we daar trots op mogen zijn."

"Ik hoop en wens voor Camiel dat het echt ophoudt en dat hij met zijn vele talenten ergens anders aan de slag kan."

Valkenburgers
Ook Eurlings' plaatsgenoten hebben er alle begrip voor dat Camiel zijn functie heeft neergelegd.

'Houdoe!'
Op Twitter wordt er uiteraard volop gereageerd op het vertrek van Eurlings. Zo reageerde columnist en sportverslaggever Thijs Zonneveld, die zich meerdere malen openbaar uitsprak over het door hem gewenste vertrek van Eurlings kort maar krachtig: 'Houdoe Camiel!' De uit Roermond afkomstige cartoonist Joep Bertrams post online een sprekende prent van het vertrekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen