Overslaan en naar de inhoud gaan

Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 13:42

Het vertrek van Camiel Eurlings als IOC-lid roept in de sportwereld en de politiek wisselende reacties op.

Zo vindt oud-atleet Ellen van Langen dat Camiel Eurlings er goed aan heeft gedaan om terug te treden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. "Het is een verstandig besluit. Dit is in het belang van de sport in Nederland", aldus het erelid van de Atletiekunie vrijdag.

Kruiperige manier
Van Langen, die bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona goud won op de 800 meter, schreef twee dagen eerder in haar column in De Telegraaf al dat ze het tijd vond dat Eurlings de eer aan zichzelf zou houden. "IOC-lid Camiel Eurlings was in ieder geval druk met een soort van spijt betuigen op een manier die, naast de mishandeling zelf, extra ontluisterend was. Op een kruiperige manier excuses maken in een poging toch op het pluche van het IOC te kunnen blijven zitten."

Lees ook: Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Tweede kans
Het Limburgse CDA- Eerste Kamerlid Ria Oomen betreurt daarentegen het vertrek van haar partijgenoot. "Ik mocht Camiel graag. Ik vind het in- en intriest wat er gebeurd is." Ze vindt dat hij, nadat hij zijn spijt had betuigd over de mishandeling van zijn vriendin, een tweede kans had verdiend. "Zijn kop is de laatste weken op een hakblok gelegd. Ik vind niet dat we daar trots op mogen zijn."

"Ik hoop en wens voor Camiel dat het echt ophoudt en dat hij met zijn vele talenten ergens anders aan de slag kan."

Valkenburgers
Ook Eurlings' plaatsgenoten hebben er alle begrip voor dat Camiel zijn functie heeft neergelegd.

'Houdoe!'
Op Twitter wordt er uiteraard volop gereageerd op het vertrek van Eurlings. Zo reageerde columnist en sportverslaggever Thijs Zonneveld, die zich meerdere malen openbaar uitsprak over het door hem gewenste vertrek van Eurlings kort maar krachtig: 'Houdoe Camiel!' De uit Roermond afkomstige cartoonist Joep Bertrams post online een sprekende prent van het vertrekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen