Overslaan en naar de inhoud gaan

Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 16:59

Doordat het Venlose transportbedrijf Wismans weigert een Belgische verkeersboete te betalen, staan twee Roemeense vrachtwagenchauffeurs al een week vast op een parkeerterrein bij Luik.

Dat meldt de Belgische TransportBond (BTB).

Parkeerterrein
Het tweetal besloot vorige week vrijdag in staking te gaan en verblijft sindsdien in hun vrachtwagen op het parkeerterrein van Battice, weet het AD. Ze krijgen eten en drinken van de Belgen en willen niet terug naar Nederland.

Ketting
Het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV zou dreigen om de vrachtwagens 'met geweld' op te komen halen, maar de Belgische verkeerspolitie heeft daar een stokje voor gestoken. Zij hebben de vrachtwagen aan de ketting gelegd, Wismans mag het voertuig pas meenemen als er een boete van 1800 euro wordt betaald.

Reactie
Aan het AD laat Wismans donderdagavond telefonisch van niets te weten. "Ik weet niet waar je het over hebt hoor. En ik wil er ook niks mee te maken hebben." Volgens de Belgische transportbond zou het Venlose bedrijf er ondertussen mee dreigen de boete van het loon van de twee Roemenen af te houden en hun rijbewijzen in te trekken.

Vervolging
Wismans wordt in Nederland vervolgd omdat hij buitenlandse chauffeurs zou ronselen en hen tegen erg lage lonen zou laten werken. Volgens vakbond FNV moeten de mannen weken in hun cabine bivakkeren, en worden ze verplicht de rij- en rusttijden aan hun laars te lappen.

Lees ook: Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit

Beloften
Wismans zou via een Slovaakse dochterfirma Filipijnen, Roemenen en Hongaren met valse beloften naar Nederland lokken.

Een uitgebreid verhaal over de uitbuitingen bij Wismans vind je op De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Martin Wismans BV
Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit
Martin Wismans BV
Kamervragen over uitbuiting Filipijnse truckers
Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken
Minister Asscher over Venloos transportbedrijf: 'walgelijk'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen