Overslaan en naar de inhoud gaan

Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 16:59

Doordat het Venlose transportbedrijf Wismans weigert een Belgische verkeersboete te betalen, staan twee Roemeense vrachtwagenchauffeurs al een week vast op een parkeerterrein bij Luik.

Dat meldt de Belgische TransportBond (BTB).

Parkeerterrein
Het tweetal besloot vorige week vrijdag in staking te gaan en verblijft sindsdien in hun vrachtwagen op het parkeerterrein van Battice, weet het AD. Ze krijgen eten en drinken van de Belgen en willen niet terug naar Nederland.

Ketting
Het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV zou dreigen om de vrachtwagens 'met geweld' op te komen halen, maar de Belgische verkeerspolitie heeft daar een stokje voor gestoken. Zij hebben de vrachtwagen aan de ketting gelegd, Wismans mag het voertuig pas meenemen als er een boete van 1800 euro wordt betaald.

Reactie
Aan het AD laat Wismans donderdagavond telefonisch van niets te weten. "Ik weet niet waar je het over hebt hoor. En ik wil er ook niks mee te maken hebben." Volgens de Belgische transportbond zou het Venlose bedrijf er ondertussen mee dreigen de boete van het loon van de twee Roemenen af te houden en hun rijbewijzen in te trekken.

Vervolging
Wismans wordt in Nederland vervolgd omdat hij buitenlandse chauffeurs zou ronselen en hen tegen erg lage lonen zou laten werken. Volgens vakbond FNV moeten de mannen weken in hun cabine bivakkeren, en worden ze verplicht de rij- en rusttijden aan hun laars te lappen.

Lees ook: Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit

Beloften
Wismans zou via een Slovaakse dochterfirma Filipijnen, Roemenen en Hongaren met valse beloften naar Nederland lokken.

Een uitgebreid verhaal over de uitbuitingen bij Wismans vind je op De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Martin Wismans BV
Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit
Martin Wismans BV
Kamervragen over uitbuiting Filipijnse truckers
Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken
Minister Asscher over Venloos transportbedrijf: 'walgelijk'
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen